Blog

HP ProBook – Profesionalna biznis serija laptopova

Hp ProBook

Biznis mašine namenjene poslovnim korisnicima

HP ProBook je serija laptopova dizajnirana specifično za one koji žele funkcionalan, lagan uređaj koji takođe u sebi poseduje snažne komponente. 

Poslovni korisnici imaju veliku potrebu za mobilnošću pa zbog toga traže pouzdana rešenja koja će im pomoći da budu produktivni gde god radili – bilo to kod kuće, u kancelariji ili u pokretu. 

HP je saslušao svoje korisnike koji žele da pokrenu dosta aplikacija od jednom i napravio ovu vrhunsku seriju. Takođe smatraju da je životni vek baterije bitan, pa zato ovi laptopovi mogu nekada da rade i do 14 sati bez punjenja.  

Usled novonastale situacije, zahtevi za mobilnošću za moderan laptop koji radi gde god poželite su još veći. Zaposleni moraju biti u mogućnosti da rade na daljinu kod kuće ili u okruženju van tradicionalne kancelarije kako bi se obezbedio kontinuitet poslovanja. Ipak istraživanje je pokazalo da mnogim kompanijama nedostaje infrastruktura za efikasnu podršku udaljenim radnicima: Više od polovine ispitanika smatra da je teško komunicirati i sarađivati sa kolegama; 43% se bori za interakciju sa spoljnim zainteresovanim stranama; i oko 40% je bilo sputano neadekvatnim daljinskim pristupom.

Pre nego što odlučite da kupite HP ProBook, morate da budete sigurni da birati najbolji model za vas. Svaki dolazi sa određenim specifikacijama koje mogu biti više prilagođene vama nego druge. Na primer, neki su konvertibilni i mogu biti korišćeni kao i tablet, što je korisno ako držite neku prezentaciju ili ste uključeni u neki dizajnerski posao.

Siguran i bezbedan

HP Laptopovi poseduju HP SureStart koji obezbeđuje zaštitu i automatski obnavlja BIOS i drugi kritični firmware. HP Super Sense koristi duboko učenje i veštačku inteligenciju da identifikuje i stavi u karantin nikada ranije viđene virus i napade kako bi se virusi sprečili pre nego što se dogodi.

Performanse i konfiguracija

Kada imate neki posao da završite, morate znati da li vaš raunar može to da podnese. Ovo je naročito istinito kod aplikacija koje crpe više energije iz vašeg laptopa, pogotovo kada je potrebno da prelazite iz aplikacij u aplikaciju. HP ProBook će to sve uraditi bez ikakvog problema, zato što poseduje i više nego dovoljno snage za sve vaše potrebe

Većina HP ProBook laptopova poseduje ili sedmu ili osmu generaciju i5 ili i7 procesora. Ovo je Intelova najjača procesorska familija, a osma generacija je napravljena da se nosi i sa najtežim procesima. Za cenu po kojoj se prodaju, teško da ćete naći bolji uređaj, koji će vam dati dovoljno snage za sve kompleksne procese.

Takođe što se grafike tiče, većina poseduje UHD Graphics 620. Ovo može napraviti veliku razliku u kvalitetu vaših projekata, pogotovo ako radite neku formu videa ili dizajna.

HP ProBook 450 G7 laptop

Koliko traje baterija na HP laptopu

hp probook polovan laptop

Novi ProBookovi su dizajnirani sa idejom da ponesete laptop sa sobom, pa je zato glavna karakteristika ovih laptopova dobra baterija. Baterije mogu da traju od 5 do 14 sati u zavisnosti od modela laptopa. HP Probook laptopovi poseduju brzo punjenje, pa možete nastaviti da radite već nakon 30 minuta.

Pogledajte našu ponudu baterija za HP laptop.

Najbolji HP ProBook modeli

HP ProBook serija poseduje dosta modela i serija. Uglavnom se dele po “generacijama” kao što su G1, G2 i sve tako do najnovije G8. Na slici ispod možete videti serije i modele po godinama kada su izašli. Mi ćemo vam opisati neke od HP laptopova koje često imamo u ponudi

hp probook serija laptopova

HP ProBook x360 laptop

HP ProBook x360 modeli su multifunkcionalni modeli laptopova. Glavna karakteristika im je ta što se ekran okreće za 360 stepeni i može poslužiti i kao tablet. To je klasičan poslovni 2 u 1 laptop. Ovakve mašine vam mogu poslužiti za sve poslovne sastanke, kao i kada je potrebno da držite bitnu prezentaciju. Laptopovi vrhunske izrade aluminijumskog kućišta.

HP ProBook 400 serija - Koja je razlika između ProBook 440 i 450

probook hp laptop cena

HP ProBook poseduje modele 430, 440, 445, 450, 455 i 470. Glavna razlika između ovih modela jeste za početak veličina ekrana. HP ProBook 430 su laptopovi koji imaju ekran od 13.3″. 440 i 445 poseduju ekran od 14″ . 450 i 455 su laptopovi sa dijagonalom ekrana od 15.6″. Kao što ste već zaključili 470 poseduje ekran od 17.3″.

HP ProBook 640, 650

Slična stvar je i kod 600 serije, 640 i 645 serija poseduje ekran od 14″, a 650 i 655 poseduje ekran od 15.6″. Ne postoji neka razlika između 400 i 600 serije. Jedina razlika jesu komponente koje se nalaze unutar laptopa i broj konektora sa strane, kao i njihov redosled. Osim toga, ove serije nemaju neke bitnije razlike.

Šta znači G5, G6 ,G7 kod HP laptopova

Kod ovih HP laptopova, G oznaka predstavlja generaciju, a samim tim i godinu izlaska laptopa. G8 predstavlja seriju laptopova koji su izašli 2020. godine, G7 predstavlja generaciju laptopova koji su izašli 2019. i tako sve unazad. Prvi HP laptopovi sa G oznakom su izašli 2013 godine. Samim tim što su biznis klasa, ovi laptopovi imaju jako dug vek trajanja, pa ne morate brinuti ako je laptop iz 2014. ili 2015. godine. To su poslovne mašine napravljene da vas nikada ne izdaju.

Zaključak

HP ProBook su odlični biznis laptopovi namenjeni svakome. Može biti laptop za rad od kuće, posao u pokretu, a može biti i laptop za svakodnevno korišćenje zato što će svojim performansama izaći na kraj sa svim vašim zahtevima.

HP laptopovi cene - Pogledajte našu ponudu ProBook laptopova